Pang för pengarna

Valida - trygg rekrytering

1000 nya rekryteringar per år

Kunder som är frågvisa tycker vi om eller hur? Häromdagen talade jag med en i raden av alla kunder som tittar över hur man ska införa bakgrundskontroller som en del av sin rekryteringsprocess. Just denna kunden rekryterade drygt 1000 nya personer per år och famlade lite i mörkret. Hur ska vi kunna hantera detta och vad kan det komma att kosta var de första frågorna som ofta kommer upp.

Reflektion över bakgrundskontroller

Min åsikt har under åren förändrats något med den erfarenheten jag byggt upp. Och i och med jag lämnade mitt gamla bakgrundskontrollbolag och startat på ny kula så har jag haft möjligheten att under några månader reflektera i lugn och ro. Något man skulle göra oftare för att få insikt.

I en rad inlägg på bloggen så kommer jag försöka ge de tipsen som jag efter några månader av eftertanke kommer forma det mitt nya bolag Valida efter, inläggen kommer vara

  • Finns det eller rättare sagt vilka risker finns att rekrytera
  • Information till kandidaten
  • Att välja vilken typ av kontroll som ska göras
  • Kvalitet i researchen
  • Analysverktyg allmänt och specifik
  • Beslutsunderlaget eller ska vi kalla det beslutsdiskussionen
  • Dokumentation

Och visst, jag vet att jag är nördig och insnöad i ämnet men jag tycker det ska blir riktigt spännande!

 

Dela gärna

Kontakta oss

Vi tycker att ordet bakgrundskontroller är ett av de mest missförstådda orden i den svenska HR-branschen. Vi möter ofta HR-chefer som inte vet vad en bakgrundskontroll är. Men det mest vanliga missförståndet är att bakgrundskontroller är samma sak som en kontroll mot ett polisregister eller en kreditprövning.
Det är så långt från sanningen som man kan komma.

Om du planerar en rekrytering eller om du vill veta mer om hur du skapar ett tryggare rekryteringsbeslut – hör av dig till oss!

08-528 009 60
info@valida.se

Copyright © Valida AB