Valida - bakgrundskontroller

Abstinensen över – nu kör vi!

Då är vi igång!

Kan vara så att jag har någon form av beroende gener för jag har känt lite abstinens att varit borta från att skriva i allmänhet och speciellt om risker i rekrytering.

Så nu är jag tillbaka med många tankar och idéer kring hur vi i HR Sverige ska bli bättre på att ta trygga rekryteringsbeslut, eller som Louise Brown (författare till boken En skenhelig svensk) sade till mig häromdagen: Vilket ansvar har vi som arbetsgivare att faktisk inte låta de som fuskar och ljuger komma i kandidatkön komma framför de som inte ljuger.

Rekrytera tryggt

Bloggen ska vara på temat Rekrytera tryggt. Jag hoppas att mina insikter och erfarenheter kan bidra till att öka kunskapen om CV fusk och andra försköningar och osanningar. Därmed bör det vara lättare att förhålla sig till vilken roll man har som rekryterare och kanske också börja agera. För det är det som är det svåra. Att när jag sitter med kandidaten framför mig att ta konsekvensen av att hen har ljugit.

Kontakt

Om ni tycker att bloggen är bra, att jag missat någon aspekt eller om du är mer nyfiken. Ring mig på 070-181 1546 eller maila mig på henrik.carlbark@valida.se