Abstinensen över – nu kör vi!

Då är vi igång!

Kan vara så att jag har någon form av beroende gener för jag har känt lite abstinens att varit borta från att skriva i allmänhet och speciellt om risker i rekrytering.

Så nu är jag tillbaka med många tankar och idéer kring hur vi i HR Sverige ska bli bättre på att ta trygga rekryteringsbeslut, eller som Louise Brown (författare till boken En skenhelig svensk) sade till mig häromdagen: Vilket ansvar har vi som arbetsgivare att faktisk inte låta de som fuskar och ljuger komma i kandidatkön komma framför de som inte ljuger.

Rekrytera tryggt

Bloggen ska vara på temat Rekrytera tryggt. Jag hoppas att mina insikter och erfarenheter kan bidra till att öka kunskapen om CV fusk och andra försköningar och osanningar. Därmed bör det vara lättare att förhålla sig till vilken roll man har som rekryterare och kanske också börja agera. För det är det som är det svåra. Att när jag sitter med kandidaten framför mig att ta konsekvensen av att hen har ljugit.

Kontakt

Om ni tycker att bloggen är bra, att jag missat någon aspekt eller om du är mer nyfiken. Ring mig på 070-181 1546 eller maila mig på henrik.carlbark@valida.se

Dela gärna

Kontakta oss

Vi tycker att ordet bakgrundskontroller är ett av de mest missförstådda orden i den svenska HR-branschen. Vi möter ofta HR-chefer som inte vet vad en bakgrundskontroll är. Men det mest vanliga missförståndet är att bakgrundskontroller är samma sak som en kontroll mot ett polisregister eller en kreditprövning.
Det är så långt från sanningen som man kan komma.

Om du planerar en rekrytering eller om du vill veta mer om hur du skapar ett tryggare rekryteringsbeslut – hör av dig till oss!

08-528 009 60
info@valida.se

Copyright © Valida AB