Ny VD till Valida

Veronica Jansson är ny VD för Valida.

Hej Veronica och grattis, hur känns det?

Tack snälla, det känns spännande och roligt.

Vad har du gjort tidigare?

-Jag har jobbat med utveckling av organisation och verksamhet i olika former med hjärtat i rekryteringsbranschen. Grundade ett bolag 2013 i Profficekoncernen som levererade MSP tjänster till konsultintensiva bolag vilket var en utmanande och rolig resa med ett fantastiskt team. Nu senast kommer jag från en roll inom AstraZeneca där jag ansvarade för alla leverantörer inom rekrytering och bemanning, leveransen och hantering av externa resurser för Sverige samt drev globala projekt gällande externa resurser. Jag har i olika roller arbetat med bakgrundskontroller, byggt processer kring säkerhet och köpt in dessa tjänster från olika leverantörer.

Vad lockade dig till Valida?

-Bakgrundskontroller är en intressant och viktig del i rekryteringsarbetet, roligt att få jobba fokuserat med den delen. Utvecklingsmöjligheterna för bolaget är en viktig faktor för mig eftersom jag motiveras av att jobba med just utveckling, det är ett otroligt kompetent team som gör ett fantastiskt hantverk i dessa processer, de brinner för detta vilket också är viktigt för mig, jag vill arbeta med det jag brinner för och få en bra kombination av hjärta och hjärna så jag är glad över att få vara en del av det här härliga teamet och skapa möjligheter för att vi blir fler.

Vad är det viktigaste när det gäller bakgrundskontroller?

-Utifrån min bakgrund som beställare av bakgrundskontroller skulle jag säga;

  • En tydlig riskprofil
  • Väl dokumenterade processer
  • Arbeta med en leverantör som man kan luta sig mot i dessa frågor, som skapar trygghet och som hjälper till att löpande utveckla metodik och leverans

Vad är dina tre bästa tips vid en rekrytering?

-Rekrytering är en fantastisk möjlighet att utveckla en organisation och förändra/förstärka beteenden. Därför är det inte något som ska gå på rutin där gamla kravprofiler per automatik används, så jag skulle säga;

  • Tänk igenom vad du vill uppnå med rekryteringen mer än att fylla en vakans
  • Titta inte enbart på personliga kompetenser och kvalifikationer, vad motiverar kandidaten och finns det utrymme för detta i rollen. När detta synkar skapas dynamik och ett hållbart resultat.
  • Och naturligtvis… gör bakgrundskontroll😊