Om oss

Om oss

Vi är en organisation som är oberoende och fristående. Ett av våra ledord är trygghet. När vi samlar information om en person gör vi allt för att kandidaten ska känna sig trygg i att vi hanterar informationen på ett korrekt sätt. Genom vår erfarenhet och kunskap hanterar vi dessa processer med noggrannhet och hög kvalitet.

Vi brukar dra liknelsen till när du köper ett hus. En mäklare hjälper till med att hitta rätt köpare till säljarens hus och är duktig på att matcha önskemål som en potentiell köpare kan ha. Men när väl affären är på väg att slutföras så anlitas ofta en professionell besiktningsman, som skrapar, knackar och luktar sig till olika risker med huset. Besiktningsmannen struntar i om det är nära till dagis, söderläge på altanen eller till och med sjöglimt. Hen letar risker för att öka köparens medvetenhet och skapa trygghet. Hen är oberoende och fristående. Precis som vi på Valida!

Vår historia

Bolaget grundades 2007 har sedan dess hjälpt främst Novares kunder till bättre anställningsbeslut genom att erbjuda bakgrundskontroller. 

2016 bytte vi namn till Valida och Henrik Carlbark kom in som majoritetsägare (Novare Human Capital äger fortfarande resterande del av bolaget). Vi kallar Henrik för Mr Bakgrundskontroll i Sverige eftersom han 2008 grundade och var VD i det bolaget som idag är branschledande i Sverige för bakgrundskontroller. Han grundade även branschföreningen BKF och är Sveriges mest anlitade föreläsare på temat Säker Rekrytering. Han har bloggat om ämnet i ett flertal år.